SAKARYA'DA SEZGİNLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
SAKARYA'DA SEZGİNLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAKARYA'DA SEZGİNLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA OTELİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Sakarya'da Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinin açılışına katıldı.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin Türk milletinin yarınlarına yapılmış en büyük hizmet ve mihenk taşı olduğunu ifade etti. 
 
Şamlıoğlu, "Bireyin çocukluktan yaşlılığa kadar uzanan hayatının her evresinde kendisine, ailesine, sosyal çevresine karşı uyumu; güçlü ve donanımlı vizyona sahip olarak iyi bir insan olması, nitelikli bir eğitim ile mümkün olabilir. Bu bağlamda eğitim öğretim sahasında gerçekleşen her olumlu gelişme ise müreffeh yarınların muştusudur." değerlendirmesini yaptı.
 
Mesleki eğitim, orta ve uzun vadeli politikalarla geliştiriliyor
Yıllar içinde gelişen ve gelişmeye devam eden Türkiye'nin, günümüzde her alanda nitelikli insan kaynağına ihtiyacı bulunduğuna değinen Şamlıoğlu, "Özellikle iş gücü piyasasının bu ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla mesleki eğitimi orta ve uzun vadeli politikalar doğrultusunda geliştirerek 'eğitim-istihdam-üretim' bilinci çerçevesinde mesleki eğitim yoluyla hedefe odaklanmış nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim verdiğimiz tüm alanlarda meslek kuruluşları ve ilgili sektörlerde etkinlik gösteren işletmelerle iş birlikleri kurarak 'eğitim-istihdam-üretim' bağlantısını sağlamlaştırıyoruz." dedi.
 
Şamlıoğlu; ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, ahilik kültürüne ve meslek ahlakına sahip ve yenilikçi, girişimci, kendi ekonomisine değer veren ehil bireyleri topluma kazandırmak için mesleki eğitim paydaşlarıyla iş birliği içinde gerekli adımları atmaya devam edeceklerine işaret ederek, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 50 oda, 100 yatak ve 200 kişilik restoran kapasitesiyle öğrencilerimize kendi alanlarında deneyim kazanma fırsatı sunan Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinin eğitim camiamıza kazandırılmasının haklı gururunu yaşamaktayım." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.