LİSELİ ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SEMPOZYUMDA ELE ALDI  
LİSELİ ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SEMPOZYUMDA ELE ALDI

LİSELİ ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SEMPOZYUMDA ELE ALDI

Millî Eğitim Bakanlığınca cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, cumhuriyet kazanımları ve bu kazanımların gelecek yüzyıllara etkisinin ele alınması amacıyla resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı" konulu sempozyum düzenlendi.


MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, bildiri hazırlama ve sunma gibi akademik çalışmalara temel oluşturabilecek becerilerinin geliştirilmesi; sosyal bilimlere ilgilerinin ve toplumsal konulara duyarlıklarının artırılması amacıyla Lise Öğrencilerinin Gözünden Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı Sempozyumu düzenlendi.

 

Ankara Atatürk Lisesinde düzenlenen ve Türkiye'nin faklı illerinden öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci yaptı.

Sempozyumda yer verilen "100. Yılında Cumhuriyet ve Kazanımları" başlıklı panelde Prof. Dr. Güray Kırpık, Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın ve Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin panelist olarak katılımcılara hitap etti.

 

Yedi coğrafi bölgenin tamamından ve ortaöğretim kademesindeki tüm okul türlerinden başvuru yapılan sempozyumda 71 bildiri ile "Bilim, Sanayi ve Teknoloji" başlığı ön plana çıkarken, "Geçmişten Günümüze Değerlerimiz" başlığı için 62, "Kültür, Sanat ve Spor" başlığı için 55, "Eğitimin Yüz Yılı/ Yüzyılı" başlığı için ise 45 bildiri seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı.

 

Sempozyum Bildiri Değerlendirme Kurulunun gelen bildirileri şartnamede belirtilen esaslar çerçevesinde değerlendirmesinden sonra seçilen 30 bildiri, öğrenciler tarafından sempozyumda sunuldu.

 

Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci 20 farklı ilden gelerek sempozyumda yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılım belgesi takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.