GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, USTA SANATÇILARLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞARAK KONSER VERDİ  
GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, USTA SANATÇILARLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞARAK KONSER VERDİ

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, USTA SANATÇILARLA AYNI SAHNEYİ PAYLAŞARAK KONSER VERDİ

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı güzel sanatlar lisesi öğrencileri; Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT Ankara ve İstanbul radyolarının usta sanatçıları ile düet yaparak konser verdi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO Ada'da güzel sanatlar liselerinde eğitim gören 12 öğrenci, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Ankara ve İstanbul radyoları ses sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaştı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçılarının ses sanatçılarına eşlik ettiği konseri, Şef Turgay Çoşkun yönetti.
 
Sanat yönetmenliğini Aylin Şengün Taşçı'nın üstlendiği konserde, sanatçılar Elif Güreşçi, Umut Akyürek, Şennur Dinleyen, Eda Karaytuğ, Bekir Ünlüataer, Atakan Akdaş, Nilgün Kızılcı, Gökhan Temur, Orçun Kurdoğlu, Murat Irkılata ve Neval Güleç, güzel sanatlar lisesinde eğitim gören genç sanatçı adayları ile düet yaptı.
 
Bu kapsamda Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesinden Nebi Mirza, Rümeysa Kayıtbey ve Zehra Çakıroğlu, Âşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesinden Berkan Yalçın ve Ahmet Yusuf Yılmaz; Itri Güzel Sanatlar Lisesinden Feride Hazal ve Hamit Özyurt, Marmara Üniversitesi Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesinden Yağmur Bakar, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesinden Zehra Ece Güler, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinden Arman Özgül, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesinden Nehir Ada Kaygusuz ve Neva Gerişlioğlu konserde usta sanatçılarla şarkı söyleme fırsatı buldu.
 
Konserde Türk sanat ve halk müziğinin sevilen eserleri seslendirildi.
 
Konsere Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Bakan Yardımcıları Osman Sezgin, Sadri Şensoy; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile çok sayıda müziksever katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.