FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULLARINA 788 BECERİ UYGULAMA ALANI  
FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULLARINA 788 BECERİ UYGULAMA ALANI

FİZİKİ ŞARTLARI UYGUN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULLARINA 788 BECERİ UYGULAMA ALANI

Fiziki şartları uygun olan özel eğitim uygulama okullarında, bahçe ve hayvan bakımından duyu ve hareket geliştirmeye toplam 788 beceri uygulama alanı kurulum çalışmaları tamamlandı. Uygulama alanlarının amacı, kapsamı, kazanımları, standart alan malzemelerinin özelliklerine ilişkin katalog ve örnek etkinlikleri içeren kılavuz da hazır hâle getirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim uygulama okullarındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik farklı gelişim alanlarında özel eğitim hizmeti ve desteği sunmak, eğitim ortamlarını standart hâle getirerek kalitesini artırmak, düzenlenen aktif öğrenme ortamları ile olumlu davranış gelişimini sağlamak için nitelikli çalışmalarına devam ediyor.
 
Özel eğitim uygulama okullarında öğrenim gören öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini tanımalarına, yaparak ve yaşayarak aktif öğrenmelerine, yeteneklerini geliştirmelerine, yapılandırılmış öğrenme mekânlarında gerçek hayatı modellemelerine olanak sağlanması amacıyla öğretim ortamları hayata geçiyor.
 
Bu doğrultuda son olarak öğretim ortamlarının oluşturulması yönünde özel eğitim uygulama okullarında (1, 2 ve 3. kademe) 100 görsel sanatlar, 100 müzik, 288 bahçe ve hayvan bakımı, 120 beden eğitimi ve spor ile 180 duyu ve hareket geliştirme uygulama aanı olmak üzere beş beceri uygulama alanının standart hâlde kurulması amaçlandı. Fiziki şartları uygun olan özel eğitim uygulama okullarında toplam 788 beceri uygulama alanı kurulumları tamamlanırken organizasyonun yaygınlaştırılması çalışmaları ise sürüyor.
 
Öte yandan özel eğitim uygulama okullarında beceri uygulama alanlarının amacı, kapsamı, kazanımları, standart alan malzemelerinin özelliklerine ilişkin katalog ve örnek etkinlikleri içeren kılavuz düzenlemesi de tamamlandı.
 
Söz konusu kılavuzun basılı olarak ülke genelindeki tüm özel eğitim uygulama okullarına gönderilme çalışmaları devam ederken Özel Eğitim Uygulama Okullarında Beceri Uygulama Alanları Kılavuzu'na https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_09/30200129_OYzel_EgYitim_Uygulama_OkullarYnda_Beceri_Uygulama_AlanlarY_KYlavuzu.pdf adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.