ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNDE KALİTE VE ERİŞİMİN ARTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULU AÇILIŞI YAPILDI  
ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNDE KALİTE VE ERİŞİMİN ARTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULU AÇILIŞI YAPILDI

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNDE KALİTE VE ERİŞİMİN ARTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULU AÇILIŞI YAPILDI

Türkiye ve Avrupa Birliği'nin ortak finansmanıyla uygulamaya konulan Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması projesi kapsamında Samsun'da düzenlenen törende Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla anaokulu açılışı yapıldı.

İlkadım Şehit Selman Özay İlkokulu bahçesinde inşa edilen prefabrik okul öncesi sınıflarının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alphan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Paolo Marchi katıldı.
 
Törende konuşan Aşkar, okul öncesinin yaygınlaştırılmasının, kalitenin artırılmasının, hizmetlerin çeşitlendirilmesinin üzerinde durdukları en önemli konulardan biri olduğunu belirterek bu sayede beş yaşta okullaşma oranlarının yüzde 97' e çıkarıldığını kaydetti.
 
Kapalı köy okullarının açılması ile anaokulu, ana sınıfı, ilkokul ve hayat boyu eğitim kapsamındaki faaliyetlerin de köylerde başladığını hatırlatan Aşkar, "İhtiyaçlarımız doğrultusunda anaokulu öğrenci sayısını 5'e düşürdük. Tek bir öğrencimiz olsa da ilkokulu açıyoruz. Erken çocukluk eğitimini Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Erişimin ve niteliğin artırılmasını bütüncül olarak ele alıyoruz. Tek bir çocuğumuzun bile geride kalmaması için tüm çalışmalarımızı yoğunlaştırdık." dedi.
 
Eğitime erişimi artırmak amacıyla şartları elverişsiz okulların fiziksel alan ihtiyacını karşılayacak şekilde ana sınıfı kurulumu yapıldığını kaydeden Aşkar, şu bilgileri paylaştı: "Bu kapsamda 15 ilde toplam 360 ana sınıfı, eğitim öğretime hazır hâle getirilmiş olup 8 ilde 240 ana sınıfı yapım çalışmaları devam etmektedir."
 
Konuşmaların ardından prefabrik ana sınıfların açılışı yapıldı. Bakan Yardımcısı Aşkar ve beraberindekiler, çocuklara hediye dağıttı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.