EMİNE ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, AŞKABAT'TA TÜRKMEN-TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ  
EMİNE ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, AŞKABAT'TA TÜRKMEN-TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ

EMİNE ERDOĞAN VE BAKAN ÖZER, AŞKABAT'TA TÜRKMEN-TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Türkmen-Türk Okulunu ziyaret etti.
 
Ziyarette Emine Erdoğan'ı Türkmen-Türk Okulu öğrencileri, çiçeklerle karşıladı ve kısa bir müzik dinletisi sundu. 
 
Öğrencilerle bir araya gelen Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı aracılığıyla getirilen kitapları öğrencilere hediye etti. "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında kütüphanesi yeni yapılan okula 5 bin kitap hediye edildi.
 
"Aşkabat Türkmen-Türk Okulu'nun kapsamı genişleyecek"
Okulda incelemelerde bulunan Bakan Özer, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkmenistan ziyaretinde imzalanan anlaşmalardan birinin de Türkmen-Türk okulu ile ilgili olduğunu söyledi. Özer, 
"İmzaladığımız zapt ile artık bu okul yabancı öğrencilerin de kayıt yaptırabileceği, öğrenci sayısını artırabileceği ve Türkmenistan'la birlikte ortaklaşa hareket edilebilecek bir yasal zemine kavuşmuş oldu." dedi. 
 
4 dilde eğitim
Bakan Mahmut Özer, 1993 yılında kurulan Türkmen-Türk Okulu'nun kalitesinin daha da artacağını vurgulayarak şunları söyledi: Türkmen-Türk okulu veya buradaki yazılan ismiyle Türkmen-Türk mektebi artık ana okulundan ilkokula, ilkokulundan ortaokula, ortaokuldan liseye kadar sürekli öğrenci sayısını artıran eğitim kalitesinden sadece Türkmenistan'a değil uluslararası olarak da kendisinden söz ettiren bir okulumuz olacak."
 
442 öğrencisi bulunan Aşkabat Türkmen-Türk Ortak Okulu, 34 öğretmen 6 yönetici ile hizmet veriyor. Türkmen Milli Eğitim Bakanlığına ait okul binasında Türkçe, İngilizce, Türkmence ve Rusça eğitim veriliyor.
 
Emine Erdoğan ve Bakan Özer'e okul ziyaretinde Türkmenistan Millî Eğitim Bakanı Gurbangül Atayeva; Bakan eşleri Nebahat Özer, Hülya Çavuşoğlu, Şule Akar, Ümmü Eymen Muş, Ahu Pakdemirli, ve Nilüfer Karaismailoğlu da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.