EBABİL DERGİSİ, DÖRDÜNCÜ SAYISINI ÖĞRETMENLERE AYIRDI  
EBABİL DERGİSİ, DÖRDÜNCÜ SAYISINI ÖĞRETMENLERE AYIRDI

EBABİL DERGİSİ, DÖRDÜNCÜ SAYISINI ÖĞRETMENLERE AYIRDI


Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ebabil dergisinin dördüncü sayısı yayımlandı. “GÜZ 2018” dönemi olarak çıkan ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla hazırlanan dergide, öğretmenlik mesleğine dair birçok makaleye yer veriliyor. Ayrıca YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün arşivinden seçilen, geçmişten günümüze eğitimin serüveniyle öğretmenlik mesleğini anlatan 18 fotoğraf da okurların beğenisine sunuluyor.
 
Eğitim-bilişim-kültür ağırlıklı makalelere özgün grafik tasarımlar eşliğinde  yer verilen dergide öğretmenliğe dair başlıklar ise şöyle: “Öğretmenlik Kabına Sığmayan Bir Meslektir, Türkiye´de Öğretmenlik Mesleğinin Tarihçesi, Güzel Taş, Etkili Öğretmenin İletişim Becerisi, Öp Öz Öğretmen Olan Bir Öğretmen İstiyorum, Kodlama Eğitimi ve Öğretmen, Teknolojiyi Eğitimde Nasıl Kullandım?, Mehmet Âkif ve Öğretmenlik, Öğretmenlerin Teknopedagojik Yeterlikleri,  Misketten Diskete,  Mizah Panosu, Öğretmen Sözlüğü,  Ben Öğretmenim, Harf Cümbüşü.”
 
“Soruşturma” bölümünde öğretmen kökenli müzisyen Kıraç ve roman yazarı İnci Aral ile psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, hikâye yazarı Gülten Dayıoğlu, Kişisel Gelişim Uzmanı ve yazar Ahmet Şerif İzgören ve yazar Yavuz Bahadıroğlu kendilerini bugünlere getiren öğretmenleriyle ilgili hatıralarını paylaştı.
 
Ayrıca diğer sayılarda olduğu gibi Kültür-Sanat, Portre, YEĞİTEK Haber ve Basından Seçtiklerimiz bölümleri de derginin sayfalarını süslüyor. Kültür-Sanatta bu kez Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un “İlk Öğretmenim” adlı romanı üzerine yazılan bir değerlendirme, sinema bölümünde  “Dünyadan ve Türkiye’den Film Festivalleri” hakkındaki araştırma sizleri bekliyor. Portrede; İslam kültür ve medeniyetinin göz ardı edilmiş temellerini fark ettirmesi nedeniyle büyük saygınlık kazanan Prof. Dr. Fuat Sezgin hakkındaki derinlikli araştırma yazısı yer alıyor.
 

Dergiye http://yegitek.meb.gov.tr/ebabil4 adresinden ulaşabilirsiniz.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.