BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Düzce'de il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce programları kapsamında öncelikle Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.
 
Tekin, daha sonra katıldığı il eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Haziran 2023'ten itibaren illeri dolaştıklarını, kentlerde aldıkları kararlarla ilgili paydaş, öğretmen ve velilerle sohbet ederek çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Şehirlerde eğitim öğretim sürecine ilişkin hem fiziki altyapı hem de nitelikle ilgili ihtiyaçları yöneticilerle değerlendirdiklerini ve paylaştıklarını aktaran Tekin, ardından kararları alıp hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
Tekin, "Seksen yıllık periyotta eğitim öğretim süreci açısından yapılanların neredeyse ikiye katlandığı bir dönem yaşadık son yirmi yılda. Bu, çok önemli bir durum... Eğitim öğretim altyapısının bu şekilde revize edilmesi, dünya ortalamalarıyla yarışacak hâle getirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de derslik sayısı minimum her ilimizde ikiye, öğretmen sayımız her ilimizde en az ikiye katlanmış durumda. Dolayısıyla derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız, bu çabalar sebebiyle dünya ortalamalarına hatta OECD ortalamalarına gelmiş durumda." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Tekin, Düzce'de 2002'de 2 bin 676 olan öğretmen sayısının bugün 3 bin 857 olduğunu dile getirerek öğrenci sayısının da 63 binden 87 bine geldiğini bildirdi.
 
Kentte derslik sayısının 4 binlere yaklaştığını, 403 okulun bulunduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 28'den 18'e, ortaöğretimde de 31'den 21'e düştüğünü aktaran Tekin, "Bu rakamlar güzel, hoş rakamlar. Yeterli mi? Daha iyisini yapmak, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı." dedi.
 
Tekin, hep daha iyiyi aramak durumunda olduklarını vurgulayarak, "Düzce'de şu anda 212 derslik, bir atölye ve pansiyon inşaatımız devam etmekte. Bu, önemli bir rakam... Toplamda bitmiş inşaatlar, yatırımlar için Düzce genelinde 2002 yılından itibaren yapılan yatırımların total bedeli 4,5 milyar (lira) civarında bugünkü rakamlarla. Bunlar, önemli rakamlar." diye konuştu.
 
Bakan Tekin, yerel yöneticilere, siyasetçilere ve hayırseverlere eğitim öğretim sürecine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Kentte acil yapılması gereken dört proje için karar aldıklarını belirten Tekin, spor salonu ve pansiyonuyla beraber 24 derslikli Turgut Özal Anadolu Lisesi, 24 derslikli Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu, 8 derslikli Çilimli Dikmeli İlkokulu ve 16 derslikli Gölyaka Atatürk Ortaokulu için en kısa sürede ihale ilanlarına çıkıp inşaatlarını başlatacaklarını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.