Bakan Yılmaz: İnsanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık bireyler yetiştirmek istiyoruz  
Bakan Yılmaz: İnsanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık bireyler yetiştirmek istiyoruz

Bakan Yılmaz: İnsanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık bireyler yetiştirmek istiyoruz

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültürüyle gurur duyan, insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık, kendisi ve çevresiyle barışık, sanat duyarlılığı gelişmiş, özgüveni, hak ve adalet sorumluluk bilinci yüksek, gayretli, girişimci, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bakan Yılmaz: İnsanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık bireyler yetiştirmek istiyoruz

Bakan Yılmaz, milli eğitim müdürleri değerlendirme toplantısının ardından 25 eğitim tesisinin açılışını yaptı. Selçuklu Anadolu Lisesi Pansiyonu önünde düzenlenen törende konuşan Bakan Yılmaz, 6 pansiyon, spor salonu, 336 derslikten oluşan eğitim yatırımlarının tamamlanmasıyla kentte daha iyi eğitim imkanı sunacaklarını söyledi.

 

Bundan sonraki hedeflerinin eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu belirten Yılmaz, "Bakanlık olarak düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli kültürüyle gurur duyan, insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerine açık, kendisi ve çevresiyle barışık, sanat duyarlılığı gelişmiş, özgüveni, hak ve adalet sorumluluk bilinci yüksek, gayretli, girişimci, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

 

"Avrupa Türkiye kadar büyüyemiyor"

Eğitimde hedeflerine ulaşmaları durumunda Türkiye´nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasının daha kolay olacağına işaret eden Yılmaz, bunun için birlik ve beraberliklerini pekiştirerek daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, hükümetin önceliğinin ekonomi olduğunu, bunun sonucu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme rakamının yakalandığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Ateş çemberi içindeyiz. Avrupa´ya bakın, Türkiye´nin gördüğü, yaşadığı sıkıntıların yüzde birini bile yaşamıyor ama Türkiye kadar büyüyemiyor. Bunu aziz milletimizin girişimci ruhuna borçluyuz. Yine yıl başından bu yana 1,5 milyona yakın istihdam sağladık. Bundan sonraki önceliğimiz daha çok iş yeri açmak ve Türkiye´yi 2023 yılında hak ettiği yere getirmek. Biz bunu yapabiliriz. Bitlis´e son 15 yılda yaklaşık 9 milyar lira yatırım yaptık. Eğitim alanındaki yatırımlarımız 500 milyona yaklaştı. Bitlis´te derslik sayısını bin 983´ten 4 bin 677´ye çıkardık. Öğretmen sayımızı 2 bin 808´den, 5 bin 100´e ulaştırdık."

 

Bakan Yılmaz, Bitlis´e 80 yılda yapılan eğitim yatırımlarından daha fazlasını hükümetleri döneminde kente kazandırdıklarını vurgulayarak,  2002´de 37 olan derslik başına öğrenci sayısını 19´a kadar düşürdüklerini, yeni derslik ve yatırımlarla kaliteyi de arttıracaklarını ifade etti.

 

"Okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız"

Göreve başladıklarında Başbakan Binali Yıldırım´ın kendilerine eğitimdeki kalitenin arttırılması için bazı talimatlar verdiğini aktaran Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: "İkili eğitimi kaldıracağız, okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. Araştırmalar göstermiştir ki okul önceki eğitim almayan kişiye kıyasla bir yıl eğitim alan daha başarılı, iki yıl okul öncesi eğitimi alan da bir yıl eğitim alandan daha başarılı. Eğitimde başarıyı artırmanın yolu okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmaktan başlıyor. Türkiye şu anda yüzde 60´ın üzerinde 5 yaş itibarıyla. 2019´a kadar okul öncesi eğitimi yüzde 90´a ulaştıracağız. Bizden önce Bitlis´teki okullarımızda bilgisayar hemen hemen yoktu ama bugün 7 binin üzerinde bilgisayar var. 193 bilgi teknolojileri sınıfı kurduk. Fatih Projesi bizden önce yoktu. Teknolojiyi eğitimle buluşturmak amacıyla öğrencilerimize 7 bin 220 tablet dağıttık."

 

Yılmaz, bundan sonra da Bitlis´e hizmetlerinin devam edeceğini bildirerek, vatandaşlar için her zaman en iyi hizmetlerin hayalini kurduklarını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.