Bakan Yılmaz, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Karzai’yi kabul etti  
Bakan Yılmaz, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Karzai’yi kabul etti

Bakan Yılmaz, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Karzai’yi kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hikmet Karzai ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yılmaz, Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Karzai’yi kabul etti

Kabulde, iki ülke arsında eğitime ilişkin iş birliği ve Afganistan’daki FETÖ iltisaklı okulların Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi konularında görüşmeler yapıldı. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, görüşmede, Türkiye ve Afganistan’ın kökleri tarihe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip, kederde ve sevinçte birlikte olan iki ülke olduğunu ifade etti.

 

Afganistan´ın barış ve refah içinde, büyük ölçekli bölgesel altyapı projelerinin merkezinde, komşularıyla iş birliği halinde bir ülke olarak görmeyi ümit ettiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, “Çok taraflı platformlarda bu doğrultuda çaba harcıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki siyasi ilişkiler mükemmel düzeydedir. Afganistan´ın, karşı karşıya bulunduğu sınamaları, uluslararası toplumun da desteğiyle aşarak, refah ve istikrar yolunda ilerlemeye devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’ye verdiği destekten ötürü Afganistan hükümetine teşekkür eden Bakan Yılmaz, “Afganistan yardım programımız Afganistan´ın her vilayetinde gerçekleştirilen ve bir milyar doları aşan 850 projeye ulaşmıştır. Başta eğitim ve sağlık alanlarında gençlere ve kadınlara yönelik olmak üzere her alandaki desteğimiz sürecektir.” diye konuştu.

 

Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Hikmet Karzai ise, Türkiye’de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.  Türkiye ile Afganistan arasındaki tarihi bağlara değinen Karzai,  “Evlatlarınızı bize göndererek ülkemizi güçlendirmeye çalıştınız, bize göndermiş olduğunuz bu destek bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başladığı 1921 yılından bu yana Türkiye’nin bize göstermiş olduğu destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.