Bakan Yılmaz: 15 Temmuz, İstiklâl harbinin devamıdır  
Bakan Yılmaz: 15 Temmuz, İstiklâl harbinin devamıdır

Bakan Yılmaz: 15 Temmuz, İstiklâl harbinin devamıdır

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "15 Temmuz, tam bağımsızlık yolunda atılmış devasa bir adımdır. Tek cümleyle İstiklâl harbinin devamıdır. 15 Temmuz´da milletimiz ve devletimiz, ülkemizin dış güçlerin oyun sahası olmayacağını ve buna müsaade etmeyeceğini gösterdiği gündür."dedi.

Bakan Yılmaz: 15 Temmuz, İstiklâl harbinin devamıdır

Kocaeli Başiskele Belediyesince yapılan 15 Temmuz Milli İrade Tema Parkı´nın açılış törenine katılan Bakan Yılmaz, parkın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
 
Bu anlamlı parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Bu vesileyle bizlerin bu ülkede başı dik alnı açık, ay yıldızlı bayrağın altında özgürce yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle şükranla yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize Allah´tan sağlık ve huzur içinde uzun ömürler diliyorum." ifadesini kullandı.
 
Bakan Yılmaz, geçmiş yıllarda darbelerde yaşananlara değinerek, şunları söyledi: "Belli aralıklarla yinelenen darbelerin sonuncusuna 15 Temmuz 2016´da maruz kaldık. Dış güçlerden destek alan bir ihanet çetesinin darbe girişimine karşı, 15 Temmuz 2016 da milletimiz artık yeter dedi. 15 Temmuz milletiyle, güvenlik güçleriyle, kahraman ordusuyla bu ülkenin çok büyük bir imtihanı başardığı bir günün adıdır. 15 Temmuz hem devletin hem milletin zaferidir. 15 Temmuz´da Cumhurbaşkanımız liderliğini göstermiş, korkmamış, kaçmamış, susmamış, milleti direnişe davet etmiş ve kendisi de her şeyi göze alarak meydanlara çıkmıştır. Meclis Başkanımız meclisi topladı, bombardımana ve saldırıya maruz kalan mecliste milletvekilleriyle birlikte meclisi açık tuttu. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri, kahir ekseriyeti darbeye karşı tavır aldı, 15 Temmuzda milletin ordusu olduğunu, Peygamber ocağı olduğunu da gösterdi. 15 Temmuz milletimiz için bir milattır, bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz bizim için buruk bir bayram, çünkü nice gençler nice fidanlar o gece toprağa verildi. Bir taraftan içimiz yanıyor, acıyor, sızlıyor fakat bir taraftan da Allaha hamdediyoruz ki, 15 Temmuz bizi çok daha kötüsünden kurtaran bir direniş destanının adıdır."
 
"15 Temmuz aynı zamanda din istismarının da sona erdiği gündür"
Bakan Yılmaz, 15 Temmuz´da çok büyük bir tehlike atlatıldığını, bunu tehlikenin boyutunun iyi anlaşılması gerektiğini bildirdi. 15 Temmuz gecesi milletin, ülkesine kanı ve canıyla sahip çıkacağını bunu herkese gösterdiğini aktaran Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü. "Aynı şekilde devlet kurumları da içine sızmış olan aklını ve iradesini dış güçlerin emrindeki bir ihanet şebekesine kiralamış olan hainlere geçit vermeyeceğini, milletin yanında duracağını göstermiştir. 15 Temmuz, tam bağımsızlık yolunda atılmış devasa bir adımdır. Tek cümleyle İstiklâl harbinin devamıdır. 15 Temmuz´da milletimiz ve devletimiz, ülkemizin dış güçlerin oyun sahası olmayacağını ve buna müsaade etmeyeceğini gösterdiği gündür. 15 Temmuz aynı zamanda gözlerini Türkiye´ye dikmiş olan mazlumların, masumların, ezilenlerin coğrafyası için de bir umut olmuştur. 15 Temmuz aynı zamanda din istismarının da sona erdiği gündür. Bu din istismarının ardında kimlerin hangi dış güçlerinin de olduğunu biliyoruz. Samimi dindarla, gerçek dindarla aynı kefeye koymak dış güçlerin oyununa gelmek demektir. Onların istediği de bu. Çünkü böylesi ortamlarda din istismarı kolayca yapma imkanı bulur."
 
"15 Temmuz müfredatta"
Bakan Yılmaz, dinin ve maneviyatın kıymetinin bilinmesi gerektiğine işaret ederek, "FETÖ gibi arızalar yüzünden dinimize, diyanetimize laf söylemeye kalkışanlara bunun en büyük gaflet olduğunu ifade edeceğiz. "dedi.
 
Bugün açılışı yapılan park gibi eserlerin çoğaltılmasının, o akşam sokaklara çıkan vatandaşlara, 15 Temmuz gazi ve şehitlerine bir vefa borcu olduğunu bildiren Yılmaz, 15 Temmuz gecesi gibi bir olayın bir daha yaşanmaması temeninisinde bulundu. Bakan Yılmaz, "Bakanlık olarak bu destanın nesilden nesile aktarılmasına en büyük görevlerden birisi de bize düşüyor, Allah nasıp ederse, geçen sene bununla ilgili broşürleri hazırlatarak evlatlarımıza, öğrencilerimize dağıttık. Ama bu yıldan itibaren müfredatımıza da hayat bilgisine, sosyal bilgisine, Türkçeye, tarihe, din kültürü ve ahlak dersine yerinde ve yeterince inşallah yerleştireceğiz. Evlatlarımız bu milli irade destanını bilecekler, anlayacaklar, anlatacaklar ve bu destan unutulmadığı sürece bu bayrağın altında başımız dik, alnımız açık özgürce ilelebet yaşayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."  diye konuştu.
 
Bakan Yılmaz, daha sonra 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri ile birlikte parkın açılışını yaptı. Şehitler için dualar okunan program, 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarına plaket verilmesiyle sona erdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.