BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ, İSTANBUL'DAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINDA HAZIR BULUNDU  
BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ, İSTANBUL'DAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINDA HAZIR BULUNDU

BAKAN YARDIMCISI YELKENCİ, İSTANBUL'DAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINDA HAZIR BULUNDU

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı için İstanbul Beşiktaş Murat Beyaz İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.

İstanbul'da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 6 bin 862 okulda yaklaşık 2 milyon 922 bin 96 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
 
Beşiktaş Murat Beyaz İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, burada yaptığı konuşmada yeni öğretim yılında öğrencilerin başta toplumsal bütünlük ve birlik bilinci olmak üzere bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında gönüllülük ve sosyal sorumluluk programlarıyla millî, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerleri içselleştirmelerine yönelik çalışmalar yapılmasının önemine dikkati çekti.
 
Bakan Yardımcısı Yelkenci, bu bakış açısının yansıması olarak öğrencilerin insan, şehir, kültür ve medeniyet arasındaki ilişkiyi kavrayarak yaşadıkları kenti yakından tanımaları, şehirlerinin soyut ve somut kültürel mirasını, değerlerini bilmeleri ve korumaları için okul içi ve dışı etkinlik planlanıp uygulanmasını istediklerini dile getirdi.
 
Türk toplumunda aile kurumu anlamında vizyon kazandırılacak
Bu bağlamda ortaokul ve liselerde 21. yüzyıl becerileri doğrultusunda ilgi, kabiliyet ve hedeflerine göre alabilecekleri ders seçeneklerinin sunulduğunu anlatan Yelkenci, iklim değişikliği, çevre bilinci, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği, düşünme becerisi, Türk toplumunda aile kurumu gibi pek çok alanda vizyon kazandırmayı amaçladıklarına işaret ederek "Benliklerini millî ve manevi değerlerle güçlendirmeyi, şahsiyet gelişimine ve benlik bütünlüğüne katkı sağlamayı hedefleyen ve öğrencileri çok yönlü geliştirmeye ve hayata hazırlamayı sağlayan ders çeşitliliği imkanının sunulduğu bilgisinin farkında olunması ve öğrencilerimizle de paylaşılması hususunu yönetici ve öğretmenlerimize hatırlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Cep telefonu kullanılmaması bir hak ve sorumluluk"
Yelkenci, öğrencilere ülkenin yarınlarının sahibi olarak vatanın ve milletin bekası, istikbal ve istiklali için ne kadar önemli olduklarını özellikle belirtmek gerektiğini anlattı. Bakanlığın derslerde dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'ndaki (EBA) ders araçlarından ve elektrik elektronik eğitim içeriklerinden bir imkân olarak etkili şekilde yararlanılmasını tavsiye eden Yelkenci, "Öğrencilerimize son olarak okul içinde ve sınıflarda dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanılmaması ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunu hatırlatmak istiyorum. Bunun kendi kişisel verilerinizi korumak, başkalarınınkine saygı göstermek, dijital mecralardaki mahremiyet alanını belirleme açısından da bir hak ve aynı zamanda sorumluluk olduğunu da belirtmek isterim." diye konuştu.
 
Programda, öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunması ve şiir okumalarının ardından ilk ders zili çaldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.