BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: BARTIN'DA AÇILACAK LİSE, TÜRKİYE'NİN MADENCİLİK ALANINDA İKİNCİ LİSESİ OLACAK  
BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: BARTIN'DA AÇILACAK LİSE, TÜRKİYE'NİN MADENCİLİK ALANINDA İKİNCİ LİSESİ OLACAK

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY: BARTIN'DA AÇILACAK LİSE, TÜRKİYE'NİN MADENCİLİK ALANINDA İKİNCİ LİSESİ OLACAK

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Bartın'da açılacak madencilik lisesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Okulun Türkiye'nin madencilik alanındaki ikinci meslek lisesi olacağını bildiren Şensoy, kampüs alanını belirlemek için incelemelerde bulundu.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Bartın Valiliğini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada 14 Ekim'de Amasra'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 42 maden şehidine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ekim'deki kabine toplantısından sonra Bartın ilinde madencilik lisesi açılacağını belirttiğini ve Bakanlığın da bu yönde çalışmalara başladığını aktaran Şensoy; okulda hangi alanların, hangi programların açılacağına dair bir müfredat ve program hazırlandığını söyledi.
 
Bartın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içinde ilk etapta bir maden teknolojisi alanı açtıklarını anlatan Şensoy, "Bartın içinde okulumuzu yapacağımız kampüs alanını belirlemek için Sayın Vali'mizle, Millî Eğitim Müdürümüzle saha ziyareti yaptık, birkaç alternatif yer belirledik. Bu okullar yapılıncaya ve kampüs tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz, eğitimlerini Bartın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içinde takip edecekler." dedi.
 
Yapılacak lisenin madencilik alanında tematik bir lise olacağına işaret eden Şensoy, şöyle konuştu:
 
"Açılacak bu lisemiz, madencilik alanında Türkiye'de ikinci lise olacak. İlk lise, Sayın Bakanımız Mahmut Özer ve Enerji Bakanımız tarafından Balıkesir'in İvrindi ilçesinde açılmıştı. Buradaki lise, açılan ikinci madencilik lisesi olacak. Bu lise; bir kampüs içinde atölyeleri, sürekli eğitim ve AR-GE merkezlerinin olduğu geniş merkezli bir okul olacak. Her türlü modern teknolojinin kullanılacağı ve modern atölyeleri içinde barındıracağı bir okulumuz olacak. Aynı zamanda civardaki sektörlerde de çocuklarımız uygulama imkânı bulacaklar. Sektörün aradığı kalifiye elemanların yetişeceğine inanıyoruz bu okulumuzdan."
 
Şensoy, Bartın için de büyük bir kazanım olacağına inandıkları okul konusunda kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.