BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA, MALATYA'YA 24 DERSLİKLİ OKULUN YAPIMI İÇİN MATTO İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI  
BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA, MALATYA'YA 24 DERSLİKLİ OKULUN YAPIMI İÇİN MATTO İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAKAN TEKİN'İN KATILIMIYLA, MALATYA'YA 24 DERSLİKLİ OKULUN YAPIMI İÇİN MATTO İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla Malatya'nın Yeşilyurt İlçesine Makedonya Türkiye Ticaret Odası'nın (MATTO) katkılarıyla 24 derslikli okul yapımı için çevrim içi protokol imza töreni düzenlendi.

Malatya Valiliğinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Bakan Tekin, imza törenine çevrim içi katılan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı Yeton Şakiri, Türkiye Maarif Vakfı Kuzey Makedonya Temsilcisi Mehmet Baran ve MATTO yönetimi ile Kuzey Makedonya'dan yetkililere söz konusu oluşum için teşekkür etti.
 
İki ülke arasında hem tarihsel hem de toplumsal olarak çok derin, köklü dostluk ilişkisi bulunduğunu vurgulayan Bakan Tekin, şöyle konuştu: İki toplumun kardeşliğini ve dostluğunu gelecek kuşaklar boyunca da devam ettirecek tedbirleri almak durumundayız. Bugün bizi bir araya toplayan etkinlik de aslında bu dostluk, kardeşlik hukukunun uzun vadeli gelecek kuşaklara aktarılması için en güzel etkinliklerden biri. 6 Şubat tarihli Türkiye'nin önemli bir kısmını etkileyen, çok büyük can kayıpları verdiğimiz, 'asrın felaketi' diye tanımladığımız bir olayla karşı karşıya kaldık. Bu tür zor günlerde milletler, uluslar, yanında olan ulusları asla unutmazlar ve dostluk, kardeşlik hukuku içerisinde olduğu ulusların bu tür davranışlarından çok mutlu olurlar. Kuzey Makedonya'nın bu jestinden, bu desteğinden dolayı kendilerine, emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bütün Kuzey Makedonya halkına, kardeşlerimize, dostlarımıza, bu zor günümüzde yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum.
 
Bakan Göktaş da protokolde emeği geçen, okulun yapımına destek sağlayanlara teşekkür ederek, "Bu yaptığınız okul, iki ülke arasındaki dostluğun da bir nişanı olacaktır. Dost, kardeş Kuzey Makedonya'ya yaptığı katkıdan, desteğinden dolayı ve bu zor zamanlarımızda Türkiye'nin yanında olduğundan dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.
 
Bakan Yeton Şakiri ise iki ülke arasında dost ve kardeşçe ilişkilerin devamını içtenlikle dilediğini belirterek 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle halkı ve şahsı adına Türkiye'ye üzüntülerini iletti. İmzalanacak protokolün iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmanın devamında bir köprü olacağını kaydeden Şakiri, "Türkiye'nin bizlere yaptığı desteklerin yanında bu küçük katkımız için emeği geçen herkese ve MATTO'ya teşekkür ediyorum." dedi.
 
Aşağıbağlar Mahallesi'ne yapılacak 24 derslikli Kuzey Makedonya Ortaokulunun protokolü, konuşmaların ardından MATTO Başkanı Ajdovan Ademoski ile İl Millî Eğitim Müdürü Hatice Özdemir tarafından imzalandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.