BAKAN TEKİN, KKTC'Lİ MEVKİDAŞI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN TEKİN, KKTC'Lİ MEVKİDAŞI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN, KKTC'Lİ MEVKİDAŞI ÇAVUŞOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile eğitim alanındaki iş birliği konularını görüşmek üzere bir araya geldi.    

MEB Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleşen görüşmede Bakan Tekin, Millî Eğitim Bakanı olarak göreve geldikten sonra ilk ağırladıkları heyetin KKTC heyeti olduğunu belirterek bundan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak KKTC ile "iki devlet tek millet" anlayışını sözde değil, özde hayata geçirmek istediklerini ve hükümetler arası ilişkilerin yanı sıra toplumlar arası ilişkilere de büyük önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: Bir millet olma vasfının devam ettirmenin önemine çok inanıyorum. Bunu yapmamız gerekiyor. Bizim görevimiz aslında bir millet vasfının devam etmesini sağlamak. Bu konuda da bizim üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız."
 
İki ülke arasında daha önce başlayan ve devam eden çalışmalar olduğuna işaret eden Bakan Tekin, KKTC'yle her konuda iş birliği yapmaya açık olduklarını kaydetti. 
 
KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise yeni görevinden dolayı Bakan Tekin'e hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra iki ülke arasında yıllardır süren güzel ve verimli bir iş birliğinin devam ettiğini hatırlattı. 
 
Çavuşoğlu, "Ana vatanımızın fedakârlığını ve buradaki kadroların özveriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve bilgilerin güncellenerek geleceğe doğru yürütülmesi anlamında her zaman birlikteliğimiz çok güçlü olmuştur. Bu manada da geçmişte olduğu gibi 'iki devlet tek millet' anlayışıyla hizmet eden Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkürü bir borç bilirim." dedi. 
 
Türkiye ile KKTC arasında kesintisiz olarak devam eden birçok proje olduğunu belirten Çavuşoğlu, iki ülke arasında eğitim iş birliği konularının daha da güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 
 
Daha sonra heyetler arası gerçekleşen görüşmede Türkiye ile KKTC arasında devam eden eğitim iş birliğinin güçlendirilmesi ile yeni iş birliği konuları ele alındı.  
 
Toplantıya Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ile KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Millî Eğitim Müsteşarı Aykut Şirket ve diğer ilgililer katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.