BAKAN TEKİN, KIRIKKALE'DE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN TEKİN, KIRIKKALE'DE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

BAKAN TEKİN, KIRIKKALE'DE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kırıkkale programı kapsamında il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Yusuf Tekin, Kırıkkale Valiliğini ziyaret ederek burada düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak il il gezdiklerini, illerde eğitimin mevcut durumunu ilgililerle masaya yatırdıklarını belirten Bakan Tekin, aynı zamanda öğretmenlerle görüşerek saha hakkında bilgilerini tazelediklerini söyledi.
 
Tekin, Kırıkkale'de yaptıkları değerlendirme toplantısında devam eden yatırımları, eğitim öğretime açılacak okulları, öğretmen ihtiyacını, eğitim öğretimin niteliğini arttırmak için alınacak tedbirleri görüştüklerini, verimli bir toplantı yaptıklarını dile getirdi.
 
Eğitim ve öğretimi daha konforlu hâle getirmek için yapılacakların notlarını aldıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu:
 
"Önümüzdeki eğitim yılı için yatırım programımıza alınabilecek şeylerle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Buradaki herkes kendini bu işe adamış durumda. Bu toplantılarda yaz aylarında hayata geçirdiğimiz yeni uygulamaların sahadaki karşılığını da arkadaşlarla konuşuyoruz. Bunlardan biri MESEM'lerle ilgili aldığımız tedbirler, bunu da konuştuk. Burada ciddi mesafe katedilmiş. Bir başka şey, açık liselere geçişle ilgili süreç... Onu da rakamlar üzerinden konuştuk. Bu konuda da tedbir alan ekiplere teşekkür ediyorum."
 
"Uluslararası mekanizmalar bu dramı sonlandırmalı"
Açıklamasında İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Tekin, şunları kaydetti:
 
"Bir insanlık dramıyla karşı karşıyayız. İsrail ve Filistin arasındaki adına savaş denen süreç maalesef hepimizi, bütün dünyayı üzüyor, rahatsız oluyoruz. Uluslararası mekanizmaların bir an önce devreye girerek bu dramı sonlandırması temennisinde bulunuyorum. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu konuda adaletli hakemlik dediği müesseseyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. İnşallah, bu konuyla görevli uluslararası kuruluşlar da bir an önce vazifelerini yaparlar, barışı tesis etmekle görevli başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bu yapıların sürece bir an önce müdahil olmalarını ve gerekli adımları atmalarını temenni ediyoruz."
 
Bakan Tekin'e il değerlendirme toplantısında Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk ile İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman eşlik etti.
 
Tekin, Valilik programının ardından Kırıkkale Belediyesini ziyaret etti. Bakan Yusuf Tekin, daha sonra Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere buluştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.